ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 
ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ
 ΣΥΛΛΟΓΗ
ΣΠΑΪΝΤΕΡ-ΜΑΝ (SPIDER-MAN) 
Το πιο αντιπροσωπευτικό και εμβληματικό μηνιαίο κόμικ της σειράς αφηγείται τις περιπέτειες της ζωής του Πίτερ Πάρκερ, ενός άτυχου νέου με μαχητικό πνεύμα που θα γίνει ο Σπάιντερ-μαν, ο Άνθρωπος - Αράχνη. Ο Πίτερ Πάρκερ συνδυάζει την «καριέρα» του Σπάιντερ-μαν με εκείνη του ανεξάρτητου φωτογράφου για την εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας, προκειμένου να συντηρήσει τον ίδιο και τη θεία του, τη Μέι. Παράλληλα, έρχεται αντιμέτωπος με την έχθρα του κόσμου απέναντι στον Σπάιντερ-μαν και με τον ανταγωνισμό των συμμαθητών του, όπως ο Φλας Τόμσον και η Λιζ Άλαν, στο σχολείο Μινττάουν, ενώ προσπαθεί να ζήσει μια ιστορία αγάπης με τη γραμματέα του Τζέιμσον, Μπέτι Μπραντ. Εστιάζοντας στα καθημερινά προβλήματα του Πάρκερ, οι Λι και Ντίτκο δημιούργησαν έναν επαναστατικό υπερήρωα που, παρά τα ελαττώματα και τη χαμηλή αυτοεκτίμησή του, αναδείχθηκε στον πρώτο έφηβο υπερήρωα πρωταγωνιστή ανατρέποντας το στερεότυπο που ήθελε τον νέο να έχει τον ρόλο βοηθού.
ΘΟΡ (THOR) 
Ένας φανταστικός υπερήρωας εμπνευσμένος από την ομώνυμη θεότητα της σκανδιναβικής μυθολογίας: τον ασγκαρδιανό θεό του κεραυνού και της βροντής με το μαγικό σφυρί Μιολνίρ που του δίνει υπερδυνάμεις, όπως να πετάει και να ελέγχει τον καιρό. Ο πατέρας του Θορ, ο Όντιν, αποφασίζει ότι ο γιος του πρέπει να μάθει τι σημαίνει ταπεινοφροσύνη, γι’ αυτό τον μεταμορφώνει στον Ντόναλντ Μπλέικ, έναν φοιτητή ιατρικής με μερική αναπηρία που δεν θυμάται ότι είναι θεός. Σε ένα ταξίδι του στη Νορβηγία για διακοπές, ο Μπλέικ γίνεται μάρτυρας της άφιξης μιας εξωγήινης ανιχνευτικής ομάδας. Καταφέρνει να τους ξεφύγει βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα σπήλαιο. Εκεί ανακαλύπτει το Μιολνίρ (μεταμορφωμένο σε μπαστούνι), το χτυπά σε έναν βράχο και γίνεται ξανά ο θεός του κεραυνού και της βροντής. Αργότερα, αποκαλύπτεται ότι ο Μπλέικ ήταν πάντα ο Θορ: απλώς ο Όντιν τον είχε κάνει με μαγεία θνητό, σβήνοντας από τη μνήμη του το θεϊκό παρελθόν του. 
Ο Θορ πρωταγωνίστησε σε διάφορες σειρές και περιορισμένες εκδόσεις και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας υπερηρώων των Εκδικητών (Avengers), οι οποίοι εμφανίζονται σε διάφορα τεύχη της συλλογής.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚ ΦΟΡ 
(FANTASTIC FOUR) 

Σχηματίζονται όταν τέσσερις αστροναύτες εκτίθενται σε κοσμικές ακτίνες κατά τη διάρκεια μιας μη εξουσιοδοτημένης δοκιμαστικής πτήσης στο διάστημα σε ένα πειραματικό σκάφος σχεδιασμένο από τον Δρ. Ριντ Ρίτσαρντς. Ο πιλότος Μπεν Γκριμ και τα μέλη του πληρώματος, η Σούζαν Στορμ και ο αδελφός της Τζόνι Στορμ, επιζούν μιας αναγκαστικής προσγείωσης σε ένα χωράφι στη Γη. Βγαίνοντας από το διαστημικό σκάφος, οι τέσσερις φίλοι ανακαλύπτουν ότι έχουν αποκτήσει υπερδυνάμεις και αποφασίζουν να τις χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν άλλους. 
Οι Φανταστικ Φορ σκιαγραφούνται ως μια κάπως δυσλειτουργική αλλά αγαπημένη οικογένεια. Σπάζοντας τις συμβάσεις άλλων αρχετυπικών κόμικ της εποχής, οι τέσσερίς τους μαλώνουν και αποφεύγουν την ανωνυμία και τις μυστικές ταυτότητες επιλέγοντας το status των διασημοτήτων. Η ομάδα είναι γνωστή για τις συναντήσεις της με διάφορους χαρακτήρες όπως ο Ντόκτορ Ντουμ, ο εξολοθρευτής πλανητών Γκαλάκτους, ο θαλάσσιος Πρίγκιπας Ναμόρ, ο διαστημικός ταξιδευτής Σίλβερ Σέρφερ ή ο πολεμιστής Σκραλ.
ΧΑΛΚ (HULK) 
Είναι ένας υπερήρωας μυθοπλασίας, ένα πελώριο ανθρωποειδές με πράσινο δέρμα, εύρωστο και μυώδες, με τεράστια σωματική δύναμη και με alter ego του τον Δρ. Ρόμπερτ Μπρους Μπάνερ: έναν σωματικά αδύναμο φυσικό χωρίς κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Αυτές οι δύο προσωπικότητες λειτουργούν ανεξάρτητα και κάθε μία περιφρονεί την άλλη. Έπειτα από την τυχαία έκθεσή του σε ακτίνες Γ, κατά τη διάρκεια της έκρηξης μιας πειραματικής βόμβας, ο Μπάνερ μεταμορφώνεται εξωτερικά στον Χαλκ κάθε φορά που υπόκειται σε συναισθηματικό στρες, με ή χωρίς τη θέλησή του, με αποτέλεσμα να βιώνει προβλήματα και εντάσεις που περιπλέκουν τη ζωή του «κοινού θνητού» Μπάνερ. Η δύναμη του Χαλκ είναι ανάλογη της οργής του, γι’ αυτό συχνά ο ήρωας σκιαγραφείται ως ένας μαινόμενος άγριος, ενώ εκδηλώνει και άλλες προσωπικότητες βασισμένες στο κατακερματισμένο μυαλό του Μπάνερ: από την απαράμιλλη καταστροφική δύναμη στον ευφυή μαχητή ή την αυτή καθαυτή επιστημονική διάνοια.
ΑΪΡΟΝΜΑΝ (IRON MAN) 
Ο φανταστικός υπερήρωας Άϊρονμαν κάνει την εμφάνισή του στα κόμικ ως Άντονι Έντουαρντ Σταρκ, ένας Αμερικανός μεγιστάνας των επιχειρήσεων, γνωστός ως Τόνι Σταρκ. Είναι ένας πολυεκατομμυριούχος γυναικάς αλλά και λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος κατά τη διάρκεια μιας απαγωγής. Οι απαγωγείς προσπαθούν να τον εξαναγκάσουν να κατασκευάσει ένα όπλο μαζικής καταστροφής, εκείνος όμως φτιάχνει μια πανοπλία για να σώσει τη ζωή του και να τους ξεφύγει. Αργότερα, ο Σταρκ εξελίσσει τη στολή του προσθέτοντας όπλα και χίλια άλλα τεχνολογικά κόλπα που σχεδιάζει μέσω των Επιχειρήσεων Σταρκ, της εταιρείας του. Ο ίδιος χρησιμοποιεί την πανοπλία και τις μεταγενέστερες εκδόσεις της για να προστατεύσει τον κόσμο και γίνεται γνωστός ως Άϊρονμαν. Μπορεί αρχικά να κρύβει την πραγματική του ταυτότητα, όμως τελικά ο Σταρκ αποκαλύπτει πως είναι ο Άϊρονμαν με μια δημόσια ανακοίνωση. 
Ο χαρακτήρας γεννήθηκε για να θίξει ζητήματα που αφορούσαν στον Ψυχρό Πόλεμο, ιδιαίτερα την επιστράτευση της τεχνολογίας και της αμερικανικής βιομηχανίας στον πόλεμο ενάντια στον κομουνισμό. Ωστόσο, αργότερα ασχολήθηκε με σύγχρονα θέματα της εποχής όπως η τρομοκρατία, η διαφθορά και η εγκληματικότητα. Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του κόμικ ο Άϊρονμαν είναι μέλος και αρχηγός των Εκδικητών.